Basis træning til hjemme

Der er mange metoder når man træner, og jeg garanterer ikke at disse virker – alle hunde er unikke, og hvad der virker for en, virker måske ikke for den anden. De metoder jeg beskriver herunder er metoder jeg enten selv har haft succes med, eller ved andre har haft held med at bruge til en fransk bulldog.

Den franske bulldog er en meget intelligent hund, og i samme øjeblik den fanger en kommando og fatter at der udløses godbid når den gør det rigtigt, vil den gøre hvad den kan for at få godbidden. – men husk det er også en stædig hund, så godbidderne skal være gode, og kommandoerne klare.

Dæk:
En fransk bulldog har ofte svært ved at lære dæk – nogle siger det skyldes de korte ben, andre at det gør  ondt at ligge ned på brystkassen – en anden årsag kan være at de generelt ikke bryder sig om at ligge ned på kolde eller våde flader, så at lære at dække udendørs er ekstra svært. Derfor er det en god ide at starte med at træne dæk på et gulvtæppe, eller en måtte – det vil også forhindre at hunden glider. Fordi det er svært kommer der herunder flere muligheder, hvis den ene ikke virker efter et antal forsøg, så gå videre til den næste, eller kast dig ud i den du føler passer dig bedst først.

  1. [ forudsætning – sit er lært] – du sidder på gulvet – hunden sitter med front mod dig. Du viser hunden at du har en godbid og holder godbidden inde i en knyttet hånd – idet du siger ” Dæk” føres hånden ned på gulvet, lige foran hunden så den kan nå den med snuden, herefter føres hånden med godbidden væk fra hunden nede ved gulvet. – denne metode virker nogle gange, hvis ikke i første forsøg, så gentag men tag din modsatte hånd og hold hundens bagdel nede i sit, mens du fører godbidden væk, dette vil tvinge hunden til at “kravle” frem og komme ned på maven, for at få godbidden. i samme øjeblik hunden ligger ned ( også selvom det feks er på siden) belønnes den med godbid og ros.
  2. [ forudsætning – sit er lært] – du sidder på gulvet – hunden sitter med front mod dig. Du viser hunden at du har en godbid og holder godbidden med fingerspidserne så den ikke kan få fat i den – idet du siger ” Dæk” føres hånden ned langs brystkassen på hunden – dette kan tvinge den til at blive siddende og krumme sig ned til gulvet for at få godbidden. – virker det ikke umiddelbart, kan det være til hjælp at føre godbidden helt ind under hunden og på den måde tvinge den ned. HUSK i samme øjeblik hunden ligger ned udløses godbidden og ros.
  3. [ ingen forudsætning] du sidder på gulvet med benene foran dig eller spredt, som du nu sidder bedst. Det ene ben er let bøjet. Du lokker hunden ind under dit ben, imens du giver kommandoen dæk – i samme øjeblik hunden ligger ned under dit ben, udløser det godbid og ros. Når du har lavet denne nogle gange, kan du gå videre til at prøve at træne uden brug af benet.
  4. For nogle bullere kræver det ingen komplicerede kommandoer og lign, der kan det være nok blot at forsøge at undgå fokus på godbidden, og lade den fokusere på kommando og håndtegn. Forsøg et par gange inden du kaster dig ud i andre muligheder. Sid på gulvet foran din hund – brug kommandoen sit, mens du fører håndfladen fladt ned mod gulvet for at indikere hvad du ønsker den skal gøre. og igen, i samme øjeblik den ligger ned udløses godbid og ros.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: