Det første år

Det første år af en hvalps liv er der hvor der sker allermest. Det kan være svært for os ejere at følge med, og forstå at den lille nuttede baby på knapt 3 kg vi hentede da den var 8 uger gammel, bliver i løbet af bare 10 måneder en stor teenager der tromler igennem dit liv og forsvinder dybt ind i dit hjerte.

Når man får hvalpen følger der ofte en sundhedsbog med. Inden i den bog er der ofte et vækst skema, hvor du kan følge din hvalps vækst, og på den måde få en ide om hvor stor din baby bliver. Jeg har selv brugt den vækstkurve, og min baby ramte spot on.
Der er en tilsvarende vækstkurve her. PuppyGrowthChart

En hvalp skal socialiseres – meget – ofte – og så igen..
jo mere din hvalp kommer med dig ud, jo bedre. Men som ny hundeejer kan det være svært at gennemskue hvornår man har gjort det godt nok. Din hund skal være tryg i ALLE situationer – det handler om at den får en masse gode oplevelser igen og igen, med fremmede mennesker og i fremmede i situationer.
Et socialiceringsskema kan hjælpe dig med at få styr på om du har været igennem det hele. Men husk at selvom du har været igennem det hele, så skal du gøre det igen, og igen og igen…
Du kan finde et socialicerings skema her: Socialization_chart_DK

Begge skemaer er fundet på Hills hjemmeside

En ting man mange gange ikke tænker over når man henter en lille hvalp, er at de ikke fra starten skal ud og gå lange ture – man er selvfølgelig klar over at de ikke kan gå langt, men mange bliver overraskede over at de næsten ikke gider gå, især hvis man får hvalpen i de kolde måneder. Der er et råd der siger at man ikke skal gå længere tid med hvalpen end den er i uger – og det er faktisk en udemærket tommelfingerregel. Bare husk at små hvalpe ikke kan gå ret langt, og deres instinkt er at blive tæt på hulen.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: