Dyreværnet jubler: Slut med spontankøb af søde hvalpe

Nu kan du ikke længere spadsere ind på et marked, få øje på en sød hundehvalp og så gå hjem med den under armen. Den 21. april stemte Folketinget nemlig for en ændring af dyreværnsloven, hvor man stemte for et forbud mod salg af hunde på markeder. Det var i samme omgang, at politikerne stemte for at gøre det ulovligt at have sex med dyr i Danmark.

Det vækker tydelig glæde hos blandt andre Dyreværnet.
– Det er rigtig godt, at den her lov kommer. Dyr skal ikke være impulskøb, men noget man har overvejet grundigt før man køber. Folk der kommer på markeder og ser en hundevalp, der sidder og ser sød ud, kan have lettere ved at gøre et impulskøb, siger Nina Amdi Carlsen, der er Udrykningsleder hos Dyreværnet.

Racen på hunden er nemlig ikke helt ligegyldig, når man skal forøge familien med en lille pelset størrelse. Når man køber en hund på et marked, er det ikke så tit, at der er blevet læst på lektien.
– Hunderacerne er meget meget forskellige og det er forkskelligt, hvad de kræver af træning og aktivering. Der er mange, der falder for de flotte slædehunde, men de kræver utroligt meget, så der skal man have sat sig ind i sagen. Der kræver en Chihuahua ikke ligeså meget, selvom den selvfølgelig stadig skal luftes og oplæres, fortæller Nina Amdi Carlsen.

Udrykningslederen har ofte oplevet familier, der giver for hurtigt op på deres nye hund, fordi de ikke fra start har sat sig ind i, hvad det ville kræve at have det nye familiemedlem boende. Og det kan have store konsekvenser for hundens liv.
– Når folk ikke hat sat sig ind i hvad det vil sige at have hund, så får hunden måske ikke den aktivering, den har brug for. Når man så ikke kan opfylde hundens behov, så får den nogle dårlige vaner, der gør, at ejerne ikke vil have dem. Det er en ond cirkel. Efter et år bliver hunden også teenager og så er det en ekstra udfordring, siger udrykningslederen og fortsætter:

– Måske giver ejerne så helt op og sætter hunden til salg eller sender den på internat hos os. Desværre er der også nogle, der afliver deres dyr, selvom de er sunde og raske, fordi de giver op på træningen af hunden.

Hun er derfor mere end almindeligt glad for, at hundehvalpesalg på markeder er slut fra 15. maj.
–  Nu kommer der en lov og så håber jeg, det vil stoppe impulskøbene, der skaber de ulykkelige hundefamilier, siger Nina Amdi Carlsen.

Link: http://nyhederne.tv2.dk/2015-04-23-dyrevaernet-jubler-slut-med-spontankoeb-af-soede-hvalpe

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: