Eksperter advarer mod hundekøb på nettet

Glæden er stor når familien forøges med en lille sød hundehvalp, men smerten er lige så stor, når hunden pludselig viser sig at være alvorlig syg.

Det er virkeligheden for mange ulykkelige danske hundeejere, der har købt deres nye kæledyr over nettet, en tendens der er vokset markant de senere år.

Den Britiske Kennel Klub advarer nu mod alvorlige sundhedsproblemer blandt hvalpe, der sælges online. En opgørelse fra den anden side af Vesterhavet viser, at hver femte hundehvalp købt på nettet dør efter kun et halvt års levetid.

Flere useriøse sælgere
Der er ikke lavet en lignende undersøgelse herhjemme, men i Danmark er problemet også udbredt fortæller Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring. Hun opfordrer derfor, at man er ekstra påpasselig, når ”lille Fido” skal udvælges – især hvis man køber på nettet.

– Det er blevet nemmere for useriøse sælgere at komme af med deres hunde, fordi flere handler på nettet. Nu er det ikke sådan, at alle hunde handlet på nettet er dårlige dyr, men vi vil meget gerne bremse de personer, som ikke har styr på tingene og laver ulovlige importer, siger Sonja Karaoglan til tv2.dk.

En af de bedste måder at undgå at købe en syg hund, er ved så tidligt som muligt at komme ud og se hvalpen i de fysiske rammer, den er vokset op i.

Se hvalpen med moderen
– Man skal insistere på at se moderen og gerne søskende. På den måde får man et indtryk, hvad det er for et sted, og hvordan sælgeren behandler hundene. Hvis moderhunden ser ud til at have det skidt og trækker sig væk, eller hvis man ikke må se tæven, så er det et tegn på, at alt ikke er som det skal være, siger Sonja Karaoglan.

Ifølge Agria Dyreforsikring ser man flere eksempler på, at dyrene er blevet holdt under kummerlige vilkår, inden de bliver solgt, hvilket betyder, at hvalpene allerede har infektionssygdomme, når de lander hos deres nye familie.

– Det er hunde, som har et dårligt liv. Hvis der er noget galt med hvalpen, så er det opdrætteren, der skal stå til ansvar, for man har som køber mulighed for at få pengene tilbage eller en ny hund. Men det er bare ret svært, hvis man ikke kan få fat i vedkommende, siger Sonja Karaoglan.

Se artiklen her: http://go.tv2.dk/2013-09-05-eksperter-advarer-mod-hundek%C3%B8b-p%C3%A5-nettet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: