Gode råd i en snæver vending

Hunde er dyr – det er et faktum vi ikke kan komme uden om… og dyr har instinkter – endnu et faktum vi ikke kan komme uden om…

Når man deler sit liv med sin hund, er det ens fornemste opgave at lære at læse denne hund, så man kan nå at reagere hvis der skulle opstå situationer hvor hunden mister overblikket og besindelsen – og husk, disse øjeblikke er aldrig i ond tro, men de opstår fordi signaler krydses og individer ikke forstår hinanden.

Men netop på grund af disse potientelle situationer ville jeg prøve at samle en række gode råd, til hvordan man håndterer sådanne situationer – uanset om ens hund er årsagen eller ofret…. Bemærk der er ingen garantier for at disse råd virker – men det er nogle gode ting at have i baghovedet hvis man befinder sig i situationer hvor man mister overblikket.

En hund har bidt sig fast i en anden hund, og kæberne er låst – du kan hive fat i ørene på hunden, det gør ondt og vil måske få den til at slippe. Man kan også løfte bagpartiet på hunden, den vil uden tvivl blive overrasket over at miste jordforbindelsen, og det kan evt få den til at slippe.

Din hun virker usikker ved en hund der kommer imod jer – Det bedste du kan gøre er at tage føringen. Tag snoren i den hånd modsat af hvilken side den modkommende hund er – hold den kort ( men ikke stram), ret ryggen, skuldrene tilbage og bare gå – målet er at vise din hund at du ikke er usikker og derfor bør den ikke være det – gør du det rigtig vil din hund blot følge efter dig og ignorere den anden hund

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: