Gør det selv – Seng

Det er jo dyrt nok at få hund, men inden man ser sig om så har man brugt en mindre formue på udstyr, forsikringer og lign.

En af de muligheder jeg har benyttet for at spare lidt penge er feks at lave en hjemmelavet hundeseng til Diva.

Det er relativt simpelt, og jeg vil forsøge at beskrive det – på sigt satser jeg på at lave nogle tegninger så det bliver lidt nemmere at forstå.

Du skal bruge:

1 brugt/billigt fleecetæppe
4 billige/gamle hovedpuder

Derudover for at kunne producere sengen skal du bruge en rulle tape og en saks. Det lyder da simpelt nok, ikk?

Ud af ovenstående fik jeg to senge som passer fint til en buller af den lille størrelse – man kan vurdere sig frem til om man vil lave en eller to eller tre afhængig af størrelsen på fleecetæppet

Du starter med at folde dit fleecetæppe på midten af den lange side – og klippet tæppet i to firkanter, halvt så store som hele tæppet. Derefter folder du igen den ene halvdel, og klipper den midt over også – sådan at du i sidste ende står med 4 identiske stykker ( ca, )

Så lægger du to af stykkerne oven på hinanden så de liner helt op. Du kan så bruge tapen til at sikre at når du skal til at klippe om lidt, så klipper du relativt lige. Du trækker et stort stykke tape af, og sætter langs den ene side, så det sidder 7-10 cm inde på tæppet ( afhængig af hvor stor du vil have din seng) – det gentager du hele vejen rundt, sådan at du nu har en firkant af tape langs hele kanten ca 7-10 cm inde.

Og nu er det så du skal til at klippe igennem begge lag tæppe. Du starter ved det ene hjørne – bemærk at selve hjørnerne skal klippes af, så du starter der hvor to stykker tape rammer hinanden – og nu klipper du så udefra og ind til tapen. flytter saksen 2 cm og klipper ind til tapen – og det gør du hele vejen rundt, så du i praksis nærmest laver frynser på tæppet. Når du er færdig med at klippe og har klippet alle 4 hjørner af fjerner du tapen.

Og så skal du i gang med at slå knuder. Start ganske simpelt i er hjørne, og slå to knuder med de to frynser der ligger oven på hinanden – og det gør du hele vejen rundt, indtil der er et hul tilbage som du kan stoppe puderne ind af.

Fyld to puder ind i betrækket ( eller tæpper eller hvad du nu vælger skal være fyld) – og slå knuder resten af vejen rundt.

Og vupti – så har du en fin fin seng som er lavet af ting du allerede har i huset eller ihvertfald har kunne købe i IKEA for under 70 kr for to senge.

Gentag med de sidste to stykker tæppe – og du har TO senge 😉

Her kan du se vores sorte hankat Mys – han har indtaget Divas seng, og nyder den lige så meget som hun gør 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: