Hundesmuglere bag massiv dyremishandling

Ekstrabladet skriver følgende artikel i dag – jeg tænkte den var relevant for alle Bullerbabys brugere…

HJÆLP OS: Har du købt en hvalp på nettet, og mistænker du den for at komme fra udlandet, eller har du andre oplevelser med lyssky hundehandlere. Tip os på mail eller MMS/SMS til 1224. (alm. takst)

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at en stor del af internethandlen med hunde uden stamtavle i Danmark styres af bagmænd, der er så organiserede, at det ligner en regulær hundeindustri. Via kilder tæt på bagmænd i hundehandlermiljøet er Ekstra Bladet kommet helt tæt på forløbet bag hvalpehandlen i Danmark.

Et forløb, der strækker sig fra store haller i Polen med utallige hvalpe i bure og slutter i de danske hjem hos intetanende familier.
Hvalpene sælges fra forskellige danske adresser og handles over mobiltelefoner med taletidskort, mens pengene ryger ned i bagmændenes lommer.

Sælger 20 hvalpe om ugen
Og der er mange penge at tjene på de udenlandske hvalpe for hundehandlerne i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger koster en hvalp fra en polsk hvalpefabrik omkring 1000 kroner i anskaffelse syd for grænsen. Dertil kommer udgifter på yderligere 1000 kroner per hvalp til chip og sundhedsbog hos dyrlægen i Danmark, hvormed indkøbsprisen for bagmændene lander på 2000 kroner per snude.
I Danmark kan man videresælge selv samme hvalp for op til 12.000 kroner. Det betyder, at hvalpehandlen i profit kan sidestilles med andre kriminelle erhverv som narkosalg eller prostitution.

– I højsæsonen kan man komme af med rigtig mange hunde om ugen. Du kan sælge lige så mange, som du kan proppe i bilen og få med over grænsen, fortæller en kilde tæt på hundehandlermiljøet, som ikke ønsker sit navn offentliggjort.
Ad bagveje har kilden selv været med til at importere de polske hundehvalpe ulovligt over den danske grænse.
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kan en bagmand i gennemsnit hente op til 20 hvalpe om ugen. Ofte er hundene allerede annonceret på internettet, så sælgeren på den måde kan vurdere efterspørgslen, inden han henter dem fra Polen.

Vagtpost ved grænsen
For at få hvalpene over grænsen placeres der vagtposter, som via sms’er fortæller handleren, om der er patrulje ved grænsen eller ej. På den måde kan hvalpene køres uset over den dansk-tyske grænse.

Hver uge bliver hundene fordelt ud til forskellige surrogat-familier, og herfra bliver de solgt videre som egen avl til danskere, der ønsker sig en hund.
– Man fremviser højst fem af hvalpene sammen, så det ligner et kuld. Resten placerer man et andet sted, så det ikke virker underligt med så mange hunde under samme tag, fortæller kilden fra miljøet til Ekstra Bladet.

Stort problem 
De ulovligt importerede hunde, kan være et stort problem for de danske hundeejere, der intetanende får en potentielt farlig eller syg hvalp med hjem.

– De udenlandske hvalpe er ofte meget syge, de mangler vaccinationer, og deres adfærd over for mennesker og andre hunde viser ofte, at hvalpen kommer fra en hvalpefabrik, hvor den har måttet slås for livet, fortæller Ida Kristensen, som til daglig driver dyreorganisationen Who Cares, der blandt andet overvåger hundehandlen i Danmark.

Hver uge får Ida Kristensen henvendelser fra danske familier, der har problemer med deres hunde.
– Vi ser rigtig mange, som har købt hvalpe over internettet, hvor de tror, de køber hos en, der selv har avlet dem. Det er desværre ikke altid tilfældet, siger hun til Ekstra Bladet.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag

– Dyrlæge: Illegale hundehandlere har frit spil
– Organiseret snyd 
– Tjener op til 200.000 kroner om ugen på hvalpe
– Bagmand: Jeg har ikke gjort noget forkert
– Fødevarestyrelsen: Det er ikke et problem
– Sådan undgår du hundehandlerne

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: