Køb af Buller

Når du skal købe din buller er der naturligvis ting der skal tages hensyn til. Spørgsmål der skal besvares, og holdninger der skal varetages. Om du vælger at købe med eller uden stamtavle, og renracet eller ej, er et meget personligt spørgsmål og ikke noget vi vil blande os i, det er 100% dit eget valg.
Der er fordele og ulemper ved begge dele, og til syvende og sidst vil det være personlig præferance der afgør om man vil gå efter sikkerheden i en stamtavle, eller sikkerheden i uden stamtavle, for i min opfattelse er der fordele i begge dele.
Du kan tjekke Bulldogs klubbens hvalpeliste hvis du ønsker med tavle – Bullerbabys hvalpeliste er ny, og desværre ikke særlig omfattende endnu, det håber jeg ændrer sig. Vær opmærksom hvis du bruger kilder som DBA eller gul og gratis, det er ofte her de skumle huserer.
Husk dog især at der med den franske bulldog er tale om en moderace, og derfor er priserne generelt lidt højere end normen med hunde – dette skyldes lige dele mode, og at der er ofte risiko for problemer under graviditet og fødsel,

Artiklerne herunder kan måske hjælpe dig med at finde ud af hvad du skal spørge en opdrætter om, hvor faldgruberne er, og hvad du især skal være opmærksom på.

Husk det er en livsledsager du køber – for de næste 8-15 år!!
Det er ikke noget man bør springe ud i uden at undersøge markedet grundigt.

Husk at det at få en 8-10 uger gammel hvalp er lige så krævende som at få et spædbarn – forvent i starten 1-2 natlige tisseture og at nattesøvnen er svær at få – fordelen er så at den del af det relativt hurtigt er overstået, og inden for 3 mdr fra du har fået hvalpen er den ret selvhjulpen, omend at mange franske ikke bliver 100% renlige før de er omkring et års tid.

Noget af det jeg altid beder potientielle hvalpekøbere om at tage med i betragtningen når de begynder at kigge på hvalpe er at tage stilling til nogle essentielle spørgsmål – og det vil jeg også anbefale dig,

Overvej følgende:
Tavle eller ikke tavle?
Dreng eller pige?
Din drømme farve/farver?
Hvor langt vil du køre for at kigge på hvalpe?
Hvor langt vil du køre efter den rigtige hvalp?
Hvornår er din ideelle overtagelsesdato?

Forvent at hvalpe uden stamtavle koster kr. 7-9.000 kr
Og at hvalpe med stamtavle koster kr. 10-16.000 – Bemærk også at man ikke kan vælge om man vil have tavlen med eller ej når man køber hvalp. Kuldet skal registreres inden de er 3 uger gamle (5 uger hvis man gør det på nettet), og hele kuldet skal registreres! Tavlen følger altid hvalpen!
Dette er i hvert fald gældende i DKK.

Vær opmærksom på at hvis hvalpe uden tavle sælges billigere end normen kan det betyde at de er importeret ulovligt og med stor sandsynlighed er eller bliver syge. Det er ikke sikkert, men vær opmærksom på muligheden og læs evt mere om hvad du skal være opmærksom på her.
Hvis du bliver tilbudt hvalpe i farver der ikke er godkendte, vil sælger ofte forsøge at sælge dem som attraktive og derfor dyrere end ellers – det opdrætteren ofte glemmer at fortælle er at disse farver ikke er godkendte endnu da foreningerne bag, f.eks. Dansk Kennel Klub, ikke har godkendt farverne endnu, da de ikke med sikkerhed kan sikre at disse hunde ikke udvikler sygdomme som pletskaldethed og hudkræft.
– hvis du ønsker dig en hund i en ikke godkendt farve, så bør du sikre dig endnu bedre imod sygdom, og tegne sygeforsikring i samme øjeblik du henter hunden hjem.

Der er en relativt ny dyreværnsorganisation i danmark der specifikt går efter “hunedhandlere” – underforstået dem der importerer ulovligt, eller avler på kendte syge hunde, og gør det uden hensyntagen til dyrets velfærd – deres arbejde er desværre blevet mere nødvendigt de seneste år, da hundehandlerne især kaster sig over “moderacerne” og sælger dem relativt billigt ( dvs de ligger priserne lige under normen) kik evt på deres hjemmeside for flere informationer.

Når du har taget stilling til disse spørgsmål er du klar til at begynde at finde hvalpe at tage ud og kigge på. Og når du er ude og besøge opdrættere så husk at stille spørgsmålene her!

 lise duuagaard 3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: