Overtag buller

Det sker jo indimellem at man får muligheden for at overtage en ældre hund, for lidt færre penge end hvis man køber en hvalp.

Plus siden:
En af fordelene herved er at personligheden er under god udvikling, så man ved nogenlunde hvad man får
Man kan ligledes undgå at skulle igennem hele pottetræningen, og kan måske nøjes med en genintroduserings-periode.
Hunden er typisk billigere end en hvalp, så man skal blot vedligeholde årlig vaccine og hvis man er rigtig heldig kan man endda få en neutraliseret hund, så man slet ikke skal spekulere over det fremover.

Minus siden:
Når en voksen hund flytter kan den være ret forvirret – prøv at forestil dig hvordan du selv ville have det, hvis du blev hentet af fremmede mennesker der ikke talte dit sprog, og tog dig og dine ting med, men efterlod din familie?!?
Den forvirring kan udmønte sig i en periodisk urenlighed – læs mere om hvordan du kan afhjælpe det længere nede
Hvis du har andre hunde kan der også opstå et hirakiskift.

Vær især opmærksom på:
Når en hund flytter hjem vil den ofte være urolig den første tid. Den kan ikke forstå hvorfor dens familie er væk, og mange gør det at de overfalder hunden med opmærksomhed for at undgå at den savner – men det er en fejl i mange tilfælde.
Det vigtigste når man overtager en stor hund ( og en hvalp for den sags skyld) er at få noget med der dufter af hjem – det kan være et godt brugt tæppe, en gammel t-shirt “mor” har gået med.

Et råd jeg bruger når man skal sammenføre dyr, er at gnubbe dyret med duften af det andet dyr – det kan man også gøre her – men her handler det om at gnubbe hjemmet med duften af “hjem” – det er en god ide at gøre det allerede inden hunden kommer ind i hjemmet – så hvis det kan lade sig gøre, så kan den ene part tage hunden og gå i haven, eller gå en lille runde udenfor, mens den anden tager tæppet eller blusen, og går rundt i hjemmet, mens tæppet bliver gnedet godt op og ned af alle dørkarme, stole og bordben, hjørner af møbler, og især indgangsparti og alle dørene i går igennem for at komme ind i hjemmet. – gentag gnubberiet ca. hver anden dag i den første uge..

Det er også vigtigt at hunden får den samme mad med – og at i forsøger at finde et sted i det nye hjem der minder om i det gamle, hvor hunden fodres ( feks hvis den fodres i baggangen i det gamle hjem, så bør det også være i et gangareal i det nye)

Giv hunden tid til at undersøge hjemmet, og åben gerne alle døre til en start, også selvom der fremadrettet vil være rum den ikke må være i, så er det vigtigt at den mindst første gang får lov at undersøge alle rummene grundigt.
Forsøg at undgå at blive ved med at kalde på hunden, men lad den komme til dig, og en god ide er at have lommen fuld af godbidder, så du kan give hunden en godbid hver gang den selv opsøger dig.

Det er også vigtigt at sørge for at lufte hunden ofte den første tid, betragt det lidt som et tilbageskridt i renlighedstræningen. Når en hund skifter hjem, kan den blive så forvirret at den gør på gulvet, og det kan skyldes en myriade af ting, så undlad endelig at skælde ud på hunden.
De første dage bør du lufte en gang i timen, eller mindst hver anden time. – hvis du bor i hus, så hold dig i haven i den første uge, så hunden virkelig kan nå at sætte duftspor og gøre haven til dens hjem, trænger den til motion, så gå med den ud og leg.

hvis du bor i lejlighed bør du lave en fast lille rute som du går hver gang du går tur i den første tid – gerne flere uger…
Hunde der bor i lejlighed har hele nabolaget som revir, og hvis man går rundt på forskellige ruter i den første tid, vil den være forvirret over alle de fremmede hunde i dens nabolag – ved at gå den samme rute hver dag, og hver gang den bliver luftet, vil den hurtigere lære nabolagets hunde at kende, da folk ofte går de samme ture med deres hunde. Det vil hjælpe den med at falde til og blive tryg  nabolaget og hjemmet.

Det er mange ting, og jeg ved nogle af dem kan være dobbelttydige, men husk på at hunde er vanedyr, og at flytte hjem roder med ALLE de ting den er vant til, og det kan igen rode med hele følelsesregisteret…

Venligst udlånt af Zenia Hagemann

Venligst udlånt af Zenia Hagemann

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: