Lovpligtigt

Som ny hundeejer er det ikke alle der ved at der er adskillige love der skal overholdes når man har hund.
De fleste har hørt om ulovlige hunderacer og den slags, og at hunde skal holdes i snor. Det er vigtigt at du sørger for at gå gjort de lovpligtige ting så hurtigt som muligt. Og som minimum inden hvalpen er 4 mdr!

Forsikring
Men hvad der er vigtigst at vide er at i danmark er der lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for sin hund. Mange almindelige forsikringsselskaber tilbyder en almindelig hundeansvarsforsikring, og det er sådan set også tilstrækkeligt. Vi anbefaler dog altid at man tegner en sundhedsforsikring på sin franske bulldog. Enkelte selskaber tilbyder gratis livsvarig ansvarsforsikring hvis man tegner en sundhedsforsikring inden hvalpen er 4 mdr. Men spørg dit selskab – det kan være de har et godt tilbud! – Husk dog at forsikring ofte er betinget af årlige vacciner.

Mærkning og registrering
Udover forsikringen er det også lovpligtigt at hunden skal kunne identificeres med enten øremærke eller chip. Samt at hunden skal registreres i Dansk Hunderegister. Folketinget har besluttet, at alle hvalpe, som er født efter 1. januar 1993, skal mærkes og registreres.
Registreringsgebyret er på kr. 110,00. Dette beløb skal kun betales, når hunden registreres første gang. Oplysning om en ny adresse eller lignende registreres gratis. Dette beløb betales ofte af opdrætteren dels fordi det skal registreres inden hvalpen er 4 mdr, og dels fordi nogle nye hundeejere glemmer at få det gjort.

Hvis du køber en ung eller ældre hund skal der naturligvis skiftes navn i hunderegistreret. Du kan kontakte dem på hverdage fra kl 10-14 på telefon 7027 7477 Du kan også skrive til dem på emaildansk@hunderegister.dk

Husk det er strafbart at undlade at mærke og registrere sin hund!

Hundetegn
Udover den skjulte og semiskjulte markering og registrering er det også lovpligtigt at hunden altid bærer halsbånd og hundetegn. Hundetegnet skal indeholde ejerens navn, adresse og telefonnummer. Hundens navn er valgfrit men anbefalelsesværdigt.

Hund i snor
I områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser mv., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i snor eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. Dette er der mange der ser lidt stort på, især hvis der er tale om åbne områder som strande og lign. Men lovgivningen er ikke desto mindre sådan! De fleste mennesker der færdes hvor hunde ofte render frit ved det kan ske – og accepterer det. Der er jo desværre også den lille detalje at det er svært at finde ud af om ens hund er under kontrol uden at slippe den. Da vi naturligvis ikke vil opfordre til at i bryder loven, må anbefalingen herfra være at du KUN slipper din hund løs på dertil indrettede indhegnede hundeparker og skove.

Læs mere omkring lovgivningen for hunde her.

En sidste ting jeg bør nævne her er problematikken der er meget i medierne med hundeloven. Desværre er det endnu sådan at det er op til politiet at vurdere om der er tale om bid eller skambid, og et skambid kan føre til at hunden kan blive aflivet. Så derfor vær altid opmærksom, pas på din hund, og hold vågent øje med andres hunde.

 

Billedet er venligst udlånt af Lise Duusgaard

Billedet er venligst udlånt af Lise Duusgaard

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: