Olie / kosttilskud

Franske bulldogs er tilbøjelige til at have lidt problemer med huden/pelsen.

Hvis du via dyrlægen har udelukket helbredsmæssige årsager, kan det være en god ide at kigge lidt på kosttilskud til din buller, som feks olie.
I virkeligheden handler det om at fordi bulleren har så tynd en pels, kan de have tilbøjelighed til at få tør hud, og hvis de lever af ren tørkost kan deres kost mangle essentielle olier, som man nemmest får i kosten igen ved at give hunden et skud olie oven i maden.

Det kan være lidt en religion at give sin hund olie – nogle bruger Lakseolie, andre bruger tobisolie, og nogle bruger endda helt almindeligt olivenolie.

Herunder vil du kunne læse lidt om hvad for gode egenskaber de forskellige olier har – men inden du begynder på at give din hund olie, tag lige en snak med dyrlægen om det, det kan være han/hun har input til hvilken olie der ville være god, eller hvad den specifikke olie skal indeholde.

kronch-lakseolie-25-lLakseolie
Lakseolie er et særdeles sundt og velsmagende kosttilskud til hunde, med et højt indhold af de essentielle omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Lakseolie indeholder Omega-3 og omega-6 fedtsyrer som er nødvendige, da de indgår i organismens egen dannelse af immunforsvar. Samtidigt er det også præcis de fedtsyrer, organismen ofte ikke får tilført i tilstrækkelige mængder, og det kan medføre mangelsygdomme. Omega-3 fedtsyrer er en medvirkende årsag til styrkelse af bl.a. immunforsvar, forebyggelse af hjerte-/karsygdomme samt øget frugtbarhed. Meget af den sundhedsfremmende virkning af omega-3 fedtsyrer er knyttet til to fedtsyrer kaldet EPA og DHA, hvilke laks har et stort indhold af. Lakseolie er særdeles velegnet til hunde og katte med hud- og pelsproblemer som bl.a. allergi, tør hud, fældning, kløe, skæl og mat pels. Olien har en utrolig positiv virkning på hunde og katte med gigtproblemer, allergi, især loppebidsallergi og medvirker til øget frugtbarhed.Daglig brug af Lakseolie medvirker til at afhjælpe/forebygge disse problemer. Anbefales til hunde og katte som kosttilskud

Tobis Omega-3 fiskeolie 300 ml.Tobis olie
Tobis olie er et sundt daglig tilskud til fodret. Tobis olie er en ren fiskeolie med udelukkende flerumættede fedtsyrer, som ikke indeholder proteiner eller A, D og E vitaminer, men et højt indhold af carotin. Bruges tobisolie dagligt som tilskud opnås en blød og smidig hud samt en skinnende blank pels.
Hvorfor Tobisolie, frem for andre fiskeolier: fisken Tobis er allerførst i fødekæder og lever udelukkende af plankton, hvorimod f.eks. laksen er en rovfisk og lever af andre fisk og er allersidst i fødekæden, hvorved alle forureninger så som tungmetaller mm. kan være ophobet i rovfisken.

efa1EFA-Prescription Olie
EFA-Prescription består af finest koldpressede plantefrøolier, uden nogen tilsætningsstoffer, og indeholder essentielle fedtsyrer omega 3 og 6. Naturligt E vitamin og højpotente naturlige antioxidanter. De essentielle (nødvendige) fedtsyrer er ligeså vigtige som vitaminer, fordi dyrene ikke selv kan danne dem i kroppen, men de skal tilføres via kosten. Denne olie er især god til hunde med allergi.
Mangel af disse fedtsyrer kan give mange forskellige hudsymptomer: F.eks huden kan blive tør, kløende eller blive lettere inficeret. Følgen kan blive pelstab, dårlig sårheling og nedsat almen modstandskraft.
Andre vigtige funktioner: Essentielle fedtsyrer har en række vigtige funktioner i kroppen. De indgår i cellemembranerne og nervebanerne, og sikre elasticiteten i cellemembraner og væv.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: