Sele eller kasse

Der er forskellige holdninger til hvordan man skal transportere sin hund i bilen. Mulighederne er åbenlyse – frit i bilen, nede ved fødderne foran forsædet, i sele eller i kasse på sædet, eller i kasse i bagagerummet. Det eneste jeg på det strengesete vil anbefale IKKE at gøre, er at lade hunden færdes helt frit rundt i bilen. Det er ganske enkelt for farligt, både for dig som chauffør og for hunden hvis der sker noget.

Man skal huske at det også kræver træning at køre med hunden i bil, uanset hvilken metode man vælger som transport til sin hund – og det er noget man skal starte på rigtig tidligt – gerne så snart du får hvalpen hjem – og start med det samme på at træne hvalpen i lige præcis den metode du forventer at bruge fremover mht transport af hunden. Læs feks om burtræning og valg af seler.

Der findes desværre ingen lovgivning når det kommer til at have dine dyr med i bilen – de betragtes som gods, og loven siger  Bl.a. skal gods være anbragt således, at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom. Godset må heller ikke genere føreren i forbindelse med kørslen.

Så hvis man skal overholde reglerne som beskrevet er bur i bilen self godt – men spændt fast på sædet med sele er også godt, og faktisk er det også helt fint at hunden sidder nede ved fødderne eller endda på skødet af en passager, så længe hunden ikke generer føreren.

 

Læs mere om det hos FDM og Politiet

Politiet siger feks :

Hvordan er reglerne vedr. transport af hunde?
Svar:Hunde betragtes som gods i henhold til færdselsloven. Derfor er det reglerne om transport af gods, der gælder. Bl.a. skal gods være anbragt således, at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom. Godset må heller ikke genere føreren i forbindelse med kørslen.

Er der nogle love om, at hunde skal være spændt fast under kørsel i bil. Jeg tænker på seler.
Svar: Nej der findes ikke regler herfor. I færdselslovens forstand betragtes dyr som gods.

Jeg kunne godt tænke mig også at vide hvad reglerne er for at have hunde med i bilen. Nogle siger, at de skal spændes fast, er det sandt?
Svar: Hunde og andre dyr skal ikke spændes fast i følge færdselsloven, men det er en god ide at gøre det, så de ikke flyver i bilen ved hårde opbremsninger eller uheld.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: