Skånekost

Det sker jo at vores små babyer får ondt i maven, og skal passes på.
Hvis en hund som ellers er rask og frisk pludselig begynder at kaste op uden påviselig grund, vil dyrlægen ofte foreslå det der hedder Symptomatisk behandling.

Symptomatisk behandling består i at faste hunden i op til 24 timer for at hvile tarmkanalen. Vand kan gives i form af isterninger. Efter fasten tilbydes vand i små portioner. Hvis hunden ikke kaster vandet op igen, kan man begynde at tilbyde den fedtfattigt foder, for eksempel en mave-tarm diæt. Foderet gives i hyppige, små portioner (4-6 gange den første dag).

Når hunden skal have skånekost bør man give den det i ca 5 dage, hvorefter man over 2-3 dage gradvist går over på hundens normale foder igen – opstår problemet igen, går man tilbage på skånekosten igen.

Skånekost kan købes hos dyrlægen, men det er også relativt nemt at lave.

Hovedbestantdelene i skånekosten når den er hjemmelavet er udkogte ris, og en form for magert kød – feks Kylling, mager fisk eller dåsetorskerogn – anbefalingen er at maden består af 2/3 del ris, og 1/3 kød.
Man kan med fordel supplere skånekosten med en mager Hytteost, der er en god og blid proteinkilde, samt Surmælksprodukt som A38, for at hjælpe med at opretholde en sund bakterieflora.

Skånekosten man kan købe hos dyrlægen er somregel sammensat helt perfekt, og burde ikke kræve nogle tilskud, men vil man gerne nusse lidt om sin baby, kan man jo også her give de ovenstående ting, som guf – blot husk at det skal være små portioner. – hos dyrlægen kan du også købe probiotiske midler der kan hjælpe med tarmfloraen – produkter som feks Zoolac – spørg din dyrlæge hvad de anbefaler.

Min personlige skånekost.

Når jeg laver skånekost til min hund laver jeg den på følgende måde.

Jeg koger 2-3 hele kyllingebryster i 30-40 minutter – og gemmer vandet… kyllingebrysterne blive, mens de stadig er varme, smidt i min røremaskine med det store røreblad ( ikke piskeris og ikke dejblad) – efter ganske få minutter er al kyllingen revet i småstykker og hunden behøver ikke tygge, samt det er nemmere at røre sammen med risen.
Vandet fra kyllingen hælder jeg 1 dl tørre ris i, og lader koge i op til 1½ – 2 timer – fylder ekstra vand på hvis nødvendigt. – hvis der er en smule vand tilbage, blander jeg også det i den færdige portion, sammen med kyllingen, for at undgå at det bliver for tørt – det hele røres sammen ( evt stadig i røremaskinen) til det er en god lind masse, og opbevares i en bøtte på køl. – nu har du super nem og lige til at gå til skånekost til din hund, som den vil elske!!

Ofte opvarmer jeg halvdelen af portionen hunden skal have i microovnen i 10-15 sekunder inden servering, også for at gøre det mere interessant… og ved overgang til normal kost opbløder jeg tørfoderet helt den første dag, og delvist den anden dag for at sikre at hundens mave ikke overanstrenges for tidligt..

20131025-000827.jpg

 

3 Comments

 1. Svar
  Karina 24. oktober 2013

  lyder super lækkert, og nemt at forstå, , lyder som nået mand bare skal hoppe ud i,for at nusse lidt eksta for sin lille basse….

 2. Svar
  Karina 24. oktober 2013

  for ihvertfal lyst til at springe ud i det…

 3. Svar
  Sabina 24. oktober 2013

  Dejligt at høre Karina – jeg kan ihvertfald fortælle at vores Diva elsker den skånekost, så meget at hun faktisk hellere vil have det end hendes normale mad 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: