Valg af tørfoder

Der findes et hav af tørfoder typer derude.
Som udgangspunkt bør du altid starte med at fodre din hvalp med den foder som du får med fra opdrætteren – hvis opdrætteren ikke giver dig foder med, sørg for at få oplyst hvad foder de bruger.

Vær sikker på at du vælger det foder der er alderssvarende for din hund – et puppy foder til de helt små, junior til hvalpe under 12 mdr, og voksen foder derefter. Når hunde får helbredsproblemer, enden pga allergier eller alderdom, kan man også få specialfoder til det. Spørg dog din dyrlæge inden du skifter til specialfoder.

Franske har ofte lidt sarte maver, derfor er det anbefalet at man går efter kornfrit foder, som feks Kingsmore eller Orijen.
Der findes også fodertyper der er beregnet specifikt til Buldoggen, fra feks Royal Canin.

Derudover er der også frysetørret BARF som fungerer lige som tørfoder – den største forskel er at man med BARF skal huske at gøre maden våd med ca 37 grader varmt vand, dette vil frigøre blodsmagen og blødgøre foderet så det er klar til at spise.

I sidste ende bør man fodre med det man selv finder bedst, og som ens hund trives med. Husk der er tilskud derude som man kan give sin hund, som feks Olie, for at opveje for det man måske føler man mangler i fuldfoderet.

En ting man også skal være opmærksom på er Omega 3 og 6 fedtsyrer – Essentielle fedtsyrer med kombination af både omega-3 og omega-6 baseret på hørfrøolie og kæmpenatlysolie har vist sig at denne oliekombination er særdeles velegnet til at hjælpe hunde med hudproblemer. Vi har i dag et tiltagende antal af hunde som bliver allergiske (atopisk dermatitis). Disse ytrer sig typisk med bilateral (begge ører) øregangsbetændelse, poteslikkeri, slikkeri i lysken og under armhulerne og evt. tåreflåd. – “Kilde”
Fedtsyrerne kan evt klares med et olietilskud.

Under artiklen her er du velkommen til at komme med forslag til hvad DU mener er en god fodertype til en fransk bulldog – uddyb gerne dit valg med hvorfor og hvad du oplever det gør for din hund..

Skriv et svar

%d bloggers like this: